LED-taulut

Vain mielikuvitus on rajana

Monipuolinen LED-taulu

LED-taulu on LED-moduuleista koostuva näyttö, joka käyttää erillisiä LED-valodiodeja muodostamaan pikseleitä videonäytölle.
LED-tauluja voidaan rakentaa useaan eri käyttötarkoitukseen sekä sisä-, että ulkokäyttöön.
LED-taulu ei ole valmis kokonainen näyttö, joka vain asennetaan paikalleen, vaan se rakennetaan aina pala kerrallaan määrämittaisista moduuleista, projektikohtaisesti, asiakkaan yksillöllisten tarpeiden mukaan. LED-taulun koko ja tarkkuus on vahvasti kytköksissä LED-taulun sijoituspaikkaan, katseluetäisyyteen ja esitettävään sisältöön. Yhtä oikeaa ja sopivaa LED-taulua kaikkiin eri tarpeisiin ei siis ole olemassa, vaan LED-taulun muoto, koko, tarkkuus, kirkkaus ja säänkestävyys valitaan aina asiakkaan tarpeeseen sopivaksi. Näin asiakas saa juuri hänen tarpeisiin sopivan taulun, eikä maksa turhasta.

LED-tauluille ei ole rajoituksia koon, muodon tai tarkkuuden suhteen ja niistä voidaankin rakentaa, niin koko rakennuksen seinän kokoisia toteutuksia, kuin myös joustavia ja kaarevia pinnoille rakennettuja erilaisissa kuvasuhteissa olevia räätälöityjä erikoistoteutuksia.
Taulun asennuskehikko suunnitellaan aina asiakkaan vaatimusten ja kiinteistössä tarjolla olevien kiinnityspisteiden mukaisesti.
LED-tauluja on saatavilla usealla eri tyyppisellä tekniikalla, erilaisiin tarkoituksiin.

Ulko-LED

Korkean kirkkautensa vuoksi LED -teknologia mahdollistaa näyttöjen käytön ulkotiloissa ja ne soveltuvat hyvin myös kirkkaaseen auringonpaisteeseen, suorassa auringonvalossa. Tyypillisesti LED-tauluja käytetään 
julkisivujen mainostauluissa, mutta viime vuosina ne ovat myös yleistyneet julkisten 
kulkuneuvojen aikataulunäyttöinä sekä vaihtuvina mainostauluina moottoriteillä ja sisänäyttöinä videoseinien korvaajana.

Sisä-LED

Sisä LED-taulut yleistyvät kovaa vauhtia ja saumattomuutensa ja hyvän valotehonsa takia ovat pikkuhiljaa syrjäyttämässä LCD-näytöistä rakennettuja videoseiniä. Uudet tarkemmat LED-taulut mahdollistavat kuvanlaadun Full HD:nä, 4K:na tai jopa 8K:na.

LED-Mesh

Puoliläpinäkyvät LED mesh -tyyppiset verkko-led -tuotteet mahdollistavat LED -taulujen asentamisen rakennusten julkisivuihin, niin että rakennuksesta näkyy edelleenkin ikkunoista ulos. sammutettuna LED -mesh sulautuu julkisivuun, eikä muuta sen ilmettä yhtä paljon kuin kiinteä LED-taulu. LED -meshejä käytetään myös erillaisissa sisätapahtumissa, esim. konserteissa, koska ne päästävät läpi valoa ja savua.

Ja paljon muita mielenkiintoisia mahdollisuuksia

LED-sisustuselementtinä

Kaikkien näyttöpintojen ei tarvitse olla informatiivisia. LED-taulut mahdollistavat myös sisustamisen ja tunnelmien luonnin suurten visuaalisten pintojen rakentamisella. Niillä voidaan luoda visuaalista elävää "digitapettia", jonka sisältö ja tunnelma vaihtuu kellonajan tai tilan muun tunnelman esim. taustamusiikin mukaan.

Lattia-LED

LEDiä voidaan käyttää myös lattiassa. Käyttökohteita ovat mm: tansilattiat, catwalkit, esiintymislavat, julkisten tilojen lattiat. Lattiassa esitettävää liikkuvaa kuvaa saadaan myös reagoimaan ihmisen liikkeisiin ja tanssiin. Lattia-LED:illä ei yleensä näytetä tarkkaa kuvaa, vaan luodaan väri- ja liike-efektejä esim. tanssilattialle.

Joustava Flex-LED

Flex LED paneelit ja erikois LED-ratkaisut eli
taipuisalle kumimatolle upotetut ledit, josta voidaan tehdä kaarevia toteutuksia taivuttamalla. Tämä antaa luovia mahdollisuuksia orgaanisten kaarevien pintojen tuottamiseksi esim. pylvään ympärille tai seinän ja katon yhdistämiseksi.

Puoliläpinäkyvä LED

Puoliläpinäkyviä led -tuotteita löytyy nykyään varsin monenlaisina toteutuksina. Niitä on sekä kiinteinä, puoliläpinäkyvinä sauvamaisina moduuleina, Taipuisina LED -mesh verkkoina, että myös lasille liimattavana kalvona, johon syttyy osittain läpinäkyvä kuva. Nämä antavat monia uusia visuaalisia mahdollisuuksia näyttäviin erikoistoteutuksiin.

Olemme toimittaneet Suomen katsotuimman jättimäisen LED -taulun Kamppiin

Lokakuussa 2012 pystytetty valtava 108m² LED-näyttö loistaa Helsingin parhaalla paraatipaikalla Kampin ostoskeskuksen pääsisäänkäynnin yläpuolella Narinkkatorilla. The Wallin tarkan ja kirkkaan kuvan näkee yli 110 000 asiakasta joka päivä. Tämä asiakasvirta tekee Kampin taulusta erityisen vetovoimaisen mainospaikan.

The Wall

Kampin the Wall LED -taululla esitetään kauppakeskuksen omia mainoksia ja tiedotteita sekä myytyä ulkomainontaa. Lisäksi näytöllä järjestetään monenlaisia erikoiskampanjoita, rakennetaan kaupunkikuvaa ja esitetään mediataidetta. The Wall -näyttö on ollut monenlaisten Narinkkatorin tapahtumien kiintopiste.

Craneworks toteutti ja rakensi The Wallin yhteistyössä Kamppi Center Investmentsin ja Clear Channelin kanssa. LED-näytön erittäin terävä kuva ja hyvä värintoisto tekevät The Wallista maamerkin Kampin ja Helsingin alueelle. Näytön yhteyteen asennettiin ulkokaiuttimet, sekä ohjelmoitava, skaalava videomatriisi jolla voidaan ikkunoida useita eri kuvanlähteitä yhtäaikaa ruudulle erillaisia erikoiskampanjoita ja live toteutuksia varten.

LED-toteutuksiamme

Redi

Syksyllä 2018 valmistunut Redi kaupunkikeskus Helsingin Kalasatamassa sopi kanssamme historiamme suurimman LED-toimitussopimuksen. Redistä löytyy nyt 10 eri LED-taulua, joista osa on rakennuksen ulkosivuissa ja loput sisätiloissa.

Kauppakeskus Itis LED

Craneworks päivitti Itiksen digitaalista ilmettä toimittamalla ja asentamalla kauppakeskukseen ulkojulkisivuun kaksi upeaa LED-näyttöä joulukuussa 2015 Tallinnanaukiolle ja Turunlinnantielle. Lisäksi Stockmannin päädyssä sijaitseva sisä-LED-taulu herättää huomiota 27 m2 pinta-alallaan, korkealla resoluutiollaan ja erinomaisella kuvanlaadullaan.

Uusin kesällä 2018 asennettu kaksipuoleinen katosta roikkuva LED taulu komeilee nyt keskellä bulevardi-käytävää. 

Prisma Nokia LED

Toimitimme 16.11 avattuun Nokian Prismaan kolme suurta ulko-LED-näyttöä. Nämä laadukkaat LED näytöt valaisevat ja näyttävät kiinnostavaa sisältöä kauppakeskuksen pääjulkisivuilla. LED pintaa löytyy Nokian Prismasta yhteensä 52 neliötä. Samalla toteutamme Store Digital sisäänkäyntinäytöt, ravintolan näytöt, palvelutiskinäytöt sekä suunnittelemamme videowall-toteutuksen.

Finnkino LED

Olemme toimittaneet Finnkinon Turun Kinopalatsin sisäänkäynnin yläpuolelle Ulkoled taulun yhdessä erikoiskirkkaiden LCD näyttöjen kera, sekä lisäksi myös Helsingin Tennispalatsin ikkunaan sisäled -taulun joka esittää ohikulkijoille trailereita ja mainontaa.

Ekologisesti digitaalinen

LED-taulut ovat nykyaikaisin ja kustannustehokkain sijoitus pitkälle aikavälille koska:

Energiatehokkuus

LED-tekniikka on tällä hetkellä energiatehokkain tapa tuottaa valoa mahdollisimman pienellä sähkönkulutuksella ja hukkalämmöntuotolla.
LED -taulun valmistus kuluttaa resursseja, mutta sen jälkeen sisältö vaihdetaan digitaalisesti, ilman jatkuvaa mainoslakanoiden tai julisteiden tuottamista ja vaihtamista, joka rasittaisi jatkuvasti ympäristöä.

Pitkäikäisyys

LED -taulun kirkkauden puoliintumisaika on 100.000 tuntia. Tämä tarkoitaa LED -taulun LED -diodien kirkkauden tippumista puoleen alkuperäisestä. Tämänkään jälkeen laadukkaasti valmistettu LED -taulu ei ole välttämättä käyttökelvoton, jos taulun alkuperäinen kirkkaus on ollut riittävän korkea, on edelleenkin jäljellä riittävästi kirkkautta.
LED -tauluilla saadaan rakennettua kaikkein pitkäikäisintä näyttötekniikkaa.

Paras mahdollinen kuvanlaatu

Parhailla ulko LED-tauluilla saavutetaan jopa 9000-11000 nitsin maksimikirkkauksia. Tähän valotehoon ei yllä mikään muu näyttötekniikka. Suuri kirkkaus mahdollistaa myös suuren kontrastin ja erityisen hyvän väritoiston, sekä sen että kuvanlaatu on paras mahdollinen myös suorassa auringonvalossa keskikesällä.

Logistiikan minimointi

Kun LED -taulu on asennettu isompi logistiikka loppuu siihen. Muutamia huolto- ja puhdistuskäyntejä lukuunottamatta. Sisältö päivitetään verkon yli digitaalisesti eikä paikanpäällä tarvitse enää juri käydä. Tavallisessa printti-, juliste- ja lakanamainonnassa taas tuotetaan jatkuvasti uusia ja erikseen paikanpäällä vaihdettavia printtejä, jotka aiheuttavat jatkuvaa tuotannollista ja logistista kuormaa ympäristölle.