Uutishuone

Tekijöitä esittelyssä: Key account manager Ville-Pekka Kuusisto

2.6.2022
 —
Jarno Rantala
Yksi Craneworksin viimeisimmistä vahvistuksista on myyntitiimiimme liittynyt Ville-Pekka Kuusisto. Ville-Pekka, eli tuttavallisesti V-P, työskentelee tiimissä Key Account Managerina.

Kysyimme V-P:ltä muutaman kysymyksen hänen työstään Craneworksilta.

Kuinka kauan olet työskennellyt Craneworksilla?

Aloitin kesäkuussa 2021.

Millaisen ensivaikutelman sait aloittaessasi työt Craneworksilla?

Ensivaikutelma oli hyvin ammattimainen. Perehdytys hoidettiin hyvin. Koska työtehtävät olivat hyvin lähellä edellistä toimenkuvaani, pääsin heti ns. tositoimiin.

Onko ensivaikutelma muuttunut tämän jälkeen?

Ei oikeastaan.

Mikä on Craneworksilla parasta?

Määrätietoinen eteenpäin vievä meininki. Kehitämme jatkuvasti uutta, jotta pystymme auttamaan asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Tuote- ja palveluvalikoima on kokemukseni mukaan laajin tämän alan toimijoista Suomessa.

Kuvaile kolmella adjektiivillä Craneworksia?

Ammattitaitoinen, asiakaskeskeinen, innovatiivinen.

Millaisena näet Craneworksin maineen kilpailijoiden keskuudessa?

Erittäin hyvänä. Voin liioittelematta sanoa, että en 15 vuoden aikana ole huonoa palautetta kuullut.

Millaisia haasteita kohtaat työssäsi?

Kun tarjonta on laaja, täytyy pystyä nopeasti kartoittamaan asiakkaalta ne liiketoiminnan ongelmat, joissa voimme eniten tuoda lisäarvoa. Ratkaisumme myös koskettavat asiakasorganisaatioissa monen eri tahon arkea - myynnin johtoa, markkinointia, konseptisuunnittelua, urakoitsijoita, myymälähenkilökuntaa ja niin edelleen. Konsepti täytyy pystyä suunnittelemaan alusta asti niin, että ratkaisu istuu asiakkaan tarpeeseen ja toimii tehokkaasti hankinnan jälkeisinä vuosina. Oikoteitä ei ole, tällä alalla asiakkaat tyypillisesti sitoutuvat uuden hankinnan yhteydessä useaksi vuodeksi toimittajaan ja lupaukset pitää pystyä lunastamaan.

Mikä on merkittävin saavutuksesi tähän mennessä Craneworksilla?

Yksittäisistä projekteista eniten lämmittää mieltä yli 100 m2 ulko-LED-kilpailutuksen voittaminen. Tällaisia hankintoja tehdään Suomessa harvoin. Tämä kertoo ennen kaikkea siitä, että Craneworksilla on LED-tuotteet erinomaisen hyvin hallussa.

Mikä on tavoitteesi seuraavalle vuodelle?

Olemme tuomassa markkinaan uutta palvelumallia, jossa asiakkaamme saavat erittäin hyvän tuoton ratkaisulle. Sillä puolella haluaisin saada ensimmäiset isot projektit käyntiin. Tahtotilanani on myös, että Craneworksista tulee liikevaihdolla mitattuna isoin Digital Signageen keskittynyt toimija Suomessa. Uskon, että tämä on realismia, jos ei ensi vuonna, niin viimeistään seuraavana.

Mistä nautit työssäsi?

Tosi monipuolisesta kentästä, missä pääsen hyödyntämään ammattitaitoani. Ratkaisujamme voi soveltaa melkein alalla kuin alalla, joten pääsen työskentelemään hyvin monipuolisesti erilaisten yritysten kanssa. Arkipäivässä tapaamiset asiakkaiden kanssa varsinkin silloin, kun löydämme yhdessä ratkaisuja asioihin, ovat palkitsevimpia.

Mikä on tiimin merkitys onnistumisellesi?

Se on kaikki kaikessa. Kyllä yrityksen tuotteiden ja palveluiden tulee olla niin hyviä, että myyjä voi selkä suorana niitä kehua. Asiakkaan pitää olla keskiössä jokaisessa projektin vaiheessa.

Mikä olisi hyvän Key Account Managerin piirre, jonka voi oppia?

Varmaan ajanhallinta ja CRM:n hyödyntäminen :D

Mitä teet ja miten rentoudut vapaa-aikanasi?

Soitan kitaraa rokkibändissä. Metsästys ja luonnossa liikkuminen ovat lähellä sydäntä. Asun maalla ja ihan perus pihahommat ovat hyvää vastapainoa Teams-palavereille. Ja tietysti puuhailen mahdollisimman paljon perheen ja erityisesti 7-vuotiaan pojan kanssa. Vapaa-aikaani käytän paljon myös kunnallispolitiikkaan, mutta sitä ei oikein voi laskea rentoutumiseksi.

Lisätietoja
Jarno Rantala
+358 44 3585 651
jarno.rantala@craneworks.fi
LinkedIn
Lisää uutisia