Craneworld blog

/

Yrityksen tehokkaampi sisäinen viestintä

Koronapandemia ja sen jälkeisenä aikana neljän kotiseinän sisällä vietetty työaika on korostanut organisaatioiden sisäisen viestinnän merkitystä. Siis sitä, että vuorovaikutus toimii ja tärkeä tieto on saatavilla tehokkaasti ja oikea-aikaisesti. Toimiva sisäinen viestintä on työyhteisön hyvinvoinnin, viihtyvyyden ja tehokkuuden moottori. Sille kannattaa antaa bensaa.

Nyt, toimistoille ja hybridiin siirryttäessä, on erinomainen hetki viedä sisäinen viestintä työyhteisössä seuraavalle tasolle. Se onnistuu ottamalla infonäytöt osaksi viestintäkanavakattausta. Digitaalisen näyttöviestinnän avulla kokoat organisaation tärkeimmät viestit esitettäväksi oikea-aikaisesti jokaisella halutulla toimipaikalla, vaikka ympäri maailman. Samalla tulet luoneeksi organisaation avoimempaa viestintäkulttuuria ja lisänneeksi viihtyvyyttä ja hyvinvointia.

Lue tästä viisi käytännön vinkkiä, miten parantaa organisaation sisäistä viestintää infonäyttöjen avulla.

1 Informoi ja pidä ajan tasalla

Nimensä mukaisesti infonäytöt toimivat erinomaisesti tehokkaana tiedottamisen kanavana. Jakamalla ajankohtaiset tiedotteet pidät työyhteisön ajan tasalla siitä, mitä organisaatiossa tapahtuu juuri nyt ja mitä on tiedossa.

Infonäytöt voivat toimia myös väylänä vahvistaa organisaation avointa viestintäkulttuuria. Avoimuus ja tiedon esteetön kulku vahvistavat sitoutuneisuutta ja luovat vahvempaa yhteisöllisyyttä. Vahvista myös hr-viestintää kertomalla näytöillä esimerkiksi työtyytyväisyys-, pulssi- tai minkä tahansa työyhteisösi hyvinvointia mittaavien kyselyiden tuloksista.

Näytöillä informointi ei vaadi ylimääräistä työpanosta, sillä tiedotteet ja graafit voidaan tuoda näytöille automatisoidusti muista sisällönhallintajärjestelmistä.

*Vinkki!: Ota käyttöön Craneworksin BCN Digital Signage -kampanjanhallintajärjestelmän templatet, eli automatisoidut sisältöpohjat. Template voidaan suunnitella näyttämään graafisesti organisaation brändin mukaiselta ja sillä esitettävät sisällöt voidaan hakea suoraan syötteenä halutusta kohteesta – esimerkiksi yrityksen intrasta. Yksinkertaisimmillaan sisällöt voidaan nostaa näytöille suoraan urlia käyttäen.

2 Palvele työyhteisöä kuin asiakasta

Tuo näytöille aluekohtaiset säätiedot, lähiravintoloiden lounaslistat ja julkisen liikenteen aikataulutiedot. Valitse uutistarjonnasta haluamasi syötteet ja nosta päivittyvät uutisotsikot ruuduille. Syötteitä voidaan ajastaa näkymään ruuduilla peräkkäin tai yksittäisiä näyttöjä voidaan jakaa useampaan osaan – mikä vain parhaiten toimii käyttötarkoitukseesi.

Infonäyttöjen avulla sisäisen viestinnän palvelufunktio voi toteutua laajamittaisemmin kuin muissa kanavissa. Miksi et pitäisi työyhteisöstä yhtä hyvää huolta, kuin asiakkaistasikin?

3 Tehosta tuotantoa

Infonäyttöjä voi hyödyntää sisäisessä viestinnässä monin tavoin toimintaympäristöstä riippuen. Esimerkiksi teollisuudessa tuotantoprosesseja voidaan tehostaa tuomalla esiin erilaisia reaaliaikaisia tavoite- ja tuotantolukuja. Taustajärjestelmän ja integraatioiden avulla tuotannollista dataa voidaan päivittää ajantasaisesti.  Infonäyttöjärjestelmä voidaan kytkeä myös vaikkapa bonustavoitteisiin, jolloin ne kannustavat reaaliaikaisesti tehokkaampaan tuotantoon. Käyttätunnuksia luomalla ja rajaamalla voit tehostaa tuotannon eri vaiheita ja julkaista sisältöä paikallisesti helposti ja suunnitelmallisesti.

4 Viihdytä, aktivoi, inspiroi

Infonäytöt voivat olla paljon muutakin kuin digitaalisia ilmoitustauluja. Käytä siis näyttöjä myös viihdyttävien ja aktivoivien sisältöjen esittämiseen. Voit vaikka haastaa työyhteisöä mukaan erilaisiin tempauksiin ja kisoihin, vinkata oman alan tapahtumista tai muuten vain kiinnostavista eventeistä. Voit myös muistaa sankareita merkkipäivinä, toivottaa viikonloppuja ja lomia, luoda hyvän mielen sisältöjä, jakaa päivän vitsejä, valita kuukauden työntelijöitä ja näin luoda näyttöjen avulla rentoutta, yhteisöllisyyttä ja hyvää meininkiä työyhteisölle.

Näyttöjen avulla voit myös liikuttaa työyhteisöä viihdyttävästi. Esimerkiksi yhteistyökumppanimme Rehaboon hyötyliikuntapelit ja jumpat toimivat takuuvarmana taukoaktiivisuuden lisääjänä.

*Vinkki!: Ota täysi hyöty irti myös sosiaalisen median kanavista ja oman alasi merkittävistä vaikuttajista. Integroi sosiaalisen median syötteistä eri vaikuttajien sisältöjä sekä muita inspiroivia fiidejä. Näytä myös organisaation omien somekanavien postaukset koostetusti.

5 Käytä sisustuselementtinä ja tunnelman luojana

Näytöt taipuvat myös moderniksi sisustuselementiksi, jolla voit luoda erilaisia tunnelmia tiloihin. Asettele näytöistä näyttävä digitaalinen taide-elämys, tai vaikka eläviä ikkunoita luontoon erilaisten weblivekameroiden avustuksella. Tuomalla wow-elämykset suoraan aulatiloihin, taukohuoneeseen tai konttorin seinille, nostat työyhteisön viihtyvyyden korkealle sijalle, vahvistat sitoutuneisuutta ja työnantajamielikuvaa.  

*Vinkki!: Mitä jos yhdistäisit äänen osaksi visuaalista elämystä? Kurkista Craneworksin DS Audion mahdollisuuksiin täältä.

Uusimpia artikkeleita